top of page
Theateractiviteiten toofproducties

THEATER MAKEN
 

 

Sinds 2005 ben ik, Reginald Kluijtmans, actief als regisseur/theatermaker. Na mijn opleiding tot docent en middenkaderregisseur, ben ik vol enthousiasme aan de slag gegaan bij diverse verenigingen en instellingen.

Ik heb inmiddels ervaring opgedaan met een diversiteit aan voorstellingen, Van acts tot avondvullende voorstellingen, van eenakters tot middeleeuws straattheater, van monoloog tot een evenement waar zo'n 120 mensen aan meegewerkt hebben.
 
Mijn filosofie hierbij is het steeds uitgaan wat mensen mij brengen, ieder mens is uniek en ik vind het een uitdaging om het beste in eenieder naar boven te halen.
 
 
Waar ben ik op dit moment zoal mee bezig:


Voor De Boulevard All Stars in Breda ben ik op dit moment met een onderzoek bezig voor het realiseren van een hoorspel en zijn we een productie aan het ontwikkelen onder de werktitel: 'Stamgasten'. Deze productie zal in oktober 2023 in premiere gaan.
 
Daarnaast  ben ik actief als (training)sacteur binnen diverse verbanden.

Theater maken
Acteerwerk Reginald Kluijtmans

ACTEREN

 

Sinds begin jaren '90 ben ik besmet met het acteervirus. Na veel ervaring in divers toneelwerk en een aantal workshops ben ik me de laatste jaren ook gaan toeleggen op straattheater, acts, rollenspellen en trainingen t.b.v. diverse bedrijfsprocessen.

 

Hieronder volgen een paar voorbeelden. Meer weten? Schroom niet en neem contact met me op.

Acteren

In het spoor van ooggetuigen

'In het spoor van ooggetuigen’ is een theatrale vertelling voor kinderen vanaf 8 jaar die leidt door Nationaal Monument Kamp Vught. St. Droomproducties heeft de productie op zich genomen. Het verhaal speelt zich af in oktober 1944. Het zuiden van Nederland is al bevrijd van de Duitse bezetter. Het einde van de Tweede Wereldoorlog is in zicht. Kamp Vught is leeg, maar niet voor lang. Kamp Vught was een concentratiekamp: een kamp voor mensen die niet pasten in het wereldbeeld van de bezetter. Joop is elektricien. Alles wat met stroom, stekkers en stopcontacten te maken heeft is zijn vak. Hij kent het kampterrein goed, want hij moest in de oorlog ook al in het kamp werken. Hij neemt de bezoeker mee door het kamp.  Het verhaal is gebaseerd op feiten en persoonlijke verhalen van oud-gevangenen.
 

Tekst & spel: Angie Cotrotsos & Reginald Kluijtmans; spelregie: Simone de Kuijper

Open monumentendag, duik in het duister Breda

Een 8 tal jaren lang mocht ik deel uitmaken van de groep acteurs die tijdens Open Monumentendag, een theatrale route bracht voor kinderen onder de naam Duik in het Duister. Diverse rollen heb ik uit de Bredase geschiedenis mogen vertolken. De organisatie hiervan was in handen van St Worstenbrood. 

Museum Valkhof, monoloog

Rol van Burggraaf Willem van Lijnden , monoloog t.b.v. opname voor Museum Valkhof door Eclipse AV.

Deze monoloog is gebruikt voor een interactieve presentatie aan de museumbezoeker over het leven in de Valkhofburcht door de eeuwen heen.

Please reload

Educatie Reginald Kluijtmans
Educatie

Educatie/Training/Workshops


Van huis uit ben ik opgeleid als docent en heb  ervaring met het overdragen van kennis. Zo ook op het vlak van drama, rollenspelen (op vlak van bedrijfsprocessen) en presentatietechnieken.  Graag ga ik gesprek om op maat te voldoen aan uw vraag en wens op educatief vlak.

 

   

Trainingsacteur 'Verbindend communiceren' in de zorg

In samenwerking met Marieke van de Lisdonk, Lisdonk coaching & training, heb ik voor Surplus Brabant een training ondersteunt voor thuiszorgmedewerkers in West-Brabant voor (in bijna 30 sessies voor totaal ongeveer 400 medewerkers).

 

Onder de titel 'een stevig gesprek' kregen de medewerkers de kans om een andere wijze van communiceren te oefenen. Deze training is vervaardigd op basis van het boek van Geweldloze communicatie,  Marshall B. Rosenberg. Ik heb hier met veel plezier aan mogen werken. Voor mij als acteur lag de uitdaging vooral in het leveren van maatwerk op de gevraagde oefencasussen.

Marieke van de Lisdonk:

'Ik heb 29 keer een dagdeel met Reginald een communicatietraining Stevig in gesprek gegeven. Deze training in Geweldloze communicatie faciliteerde Reginald als trainingsacteur. Ik was blij met de bijdragen van Reginald omdat hij zich ten dienste stelt aan het proces dat zich bij de deelnemers voltrekt. Mensen vinden het soms spannend om een rollenspel te spelen maar na het oefenen met Reginald hoorde ik terug dat men het toch prettig had gevonden terwijl er voldoende kwartjes vielen en inzichten werden opgedaan. Reginald maakt rollenspellen veilig en toch effectief'

Zuidwester

Voor de Stichting Zuidwester in Middelharnis heb ik (samen met een collega) in en aantal sessies voor medewerkers en management de overgang belegeleid naar het Nieuwe Werken. D.m.v. rollenspel hebben we zo kunnen werken aan gedrag op en rondom de werkvloer. Opdracht was om problemen rondom het gegeven van flexibele werkplekken inzichtelijk te maken en bespreekbaar te maken.

Avans TEDx event

Voor Avans in Breda heb ik een traject mogen begeleiden naar een TEDx event. Opdracht was om in een paar workshops de sprekers op dit event voor te bereiden. M.n. presentatietechnieken kwamen hierbij aan bod. Uiteindelijk heb ik met veel plezier deze dag mogen begeleiden als dagvoorzitter.

 

Please reload

Acteur Reginald Kluijtmans

CONTACT

 

Toof Producties / Reginald Kluijtmans

 

info@toofproducties.nl 

Tel: 06 - 42 07 54 55

 

KvK 58755209

BTW NL140808553B01

© 2023 

Reginald Kluijtmans/Toof Producties

bottom of page