top of page
Theateractiviteiten toofproducties

CREATE THEATER

 

Since 2005 I, Reginald Kluijtmans, have been active as a director/theatre maker. After my training as a teacher and middle management director, I started working with various associations and institutions with great enthusiasm.

I have gained experience with a diversity of performances, from acts to full-length performances, from one-act plays to medieval street theatre, from monologue to an event in which about 120 people participated.

 

My philosophy here is always based on what people bring me, every person is unique and I find it a challenge to bring out the best in everyone.

 

 

What am I currently working on:

 

For the Haagse Bluf association from Breda I have already been able to make and direct various productions.  At the moment I am writing and directing a full evening location project entitled Leboeuf. This performance has been postponed to a later date due to the measures surrounding Corona.

I am currently conducting research for De Boulevard All Stars in Breda for the realization of a radio play and we are developing a production under the working title: 'Stamgasten'.

 

In addition   I am active within the st Droomproductions with research into new (socially relevant) productions.

Theater maken
Acteerwerk Reginald Kluijtmans

ACT

 

I have been infected with the acting bug since the early 90s.   After a lot of experience in various stage work and a number of workshops  I have also started focusing on street theatre, acts,_cc781905-5cde-3194-bb3b78_badrole games_cc3b78_bad5cf 5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_en training courses for various business processes.

 

Below are a few examples. Want to know more?  Do not hesitate and contact me.

Acteren

In het spoor van ooggetuigen

'In het spoor van ooggetuigen’ is een theatrale vertelling voor kinderen vanaf 8 jaar die leidt door Nationaal Monument Kamp Vught. St. Droomproducties heeft de productie op zich genomen. Het verhaal speelt zich af in oktober 1944. Het zuiden van Nederland is al bevrijd van de Duitse bezetter. Het einde van de Tweede Wereldoorlog is in zicht. Kamp Vught is leeg, maar niet voor lang. Kamp Vught was een concentratiekamp: een kamp voor mensen die niet pasten in het wereldbeeld van de bezetter. Joop is elektricien. Alles wat met stroom, stekkers en stopcontacten te maken heeft is zijn vak. Hij kent het kampterrein goed, want hij moest in de oorlog ook al in het kamp werken. Hij neemt de bezoeker mee door het kamp.  Het verhaal is gebaseerd op feiten en persoonlijke verhalen van oud-gevangenen.
 

Tekst & spel: Angie Cotrotsos & Reginald Kluijtmans; spelregie: Simone de Kuijper

Open monumentendag, duik in het duister Breda

Een 8 tal jaren lang mocht ik deel uitmaken van de groep acteurs die tijdens Open Monumentendag, een theatrale route bracht voor kinderen onder de naam Duik in het Duister. Diverse rollen heb ik uit de Bredase geschiedenis mogen vertolken. De organisatie hiervan was in handen van St Worstenbrood. 

Museum Valkhof, monoloog

Rol van Burggraaf Willem van Lijnden , monoloog t.b.v. opname voor Museum Valkhof door Eclipse AV.

Deze monoloog is gebruikt voor een interactieve presentatie aan de museumbezoeker over het leven in de Valkhofburcht door de eeuwen heen.

Please reload

Educatie Reginald Kluijtmans
Educatie

Education/Training/Workshops


I was trained as a teacher and have   experience in transferring knowledge. Likewise in the field of drama, role-playing (in terms of business processes) en_cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d-13694__presentation techniques-578_cc781905. -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_I would like to talk to to meet your educational needs and wishes.

 

   

Trainingsacteur 'Verbindend communiceren' in de zorg

In samenwerking met Marieke van de Lisdonk, Lisdonk coaching & training, heb ik voor Surplus Brabant een training ondersteunt voor thuiszorgmedewerkers in West-Brabant voor (in bijna 30 sessies voor totaal ongeveer 400 medewerkers).

 

Onder de titel 'een stevig gesprek' kregen de medewerkers de kans om een andere wijze van communiceren te oefenen. Deze training is vervaardigd op basis van het boek van Geweldloze communicatie,  Marshall B. Rosenberg. Ik heb hier met veel plezier aan mogen werken. Voor mij als acteur lag de uitdaging vooral in het leveren van maatwerk op de gevraagde oefencasussen.

Marieke van de Lisdonk:

'Ik heb 29 keer een dagdeel met Reginald een communicatietraining Stevig in gesprek gegeven. Deze training in Geweldloze communicatie faciliteerde Reginald als trainingsacteur. Ik was blij met de bijdragen van Reginald omdat hij zich ten dienste stelt aan het proces dat zich bij de deelnemers voltrekt. Mensen vinden het soms spannend om een rollenspel te spelen maar na het oefenen met Reginald hoorde ik terug dat men het toch prettig had gevonden terwijl er voldoende kwartjes vielen en inzichten werden opgedaan. Reginald maakt rollenspellen veilig en toch effectief'

Zuidwester

Voor de Stichting Zuidwester in Middelharnis heb ik (samen met een collega) in en aantal sessies voor medewerkers en management de overgang belegeleid naar het Nieuwe Werken. D.m.v. rollenspel hebben we zo kunnen werken aan gedrag op en rondom de werkvloer. Opdracht was om problemen rondom het gegeven van flexibele werkplekken inzichtelijk te maken en bespreekbaar te maken.

Avans TEDx event

Voor Avans in Breda heb ik een traject mogen begeleiden naar een TEDx event. Opdracht was om in een paar workshops de sprekers op dit event voor te bereiden. M.n. presentatietechnieken kwamen hierbij aan bod. Uiteindelijk heb ik met veel plezier deze dag mogen begeleiden als dagvoorzitter.

 

Please reload

Acteur Reginald Kluijtmans

CONTACT

 

Toof Productions /  Reginald Kluijtmans

 

info@toofproducties.nl 

Phone: 06 - 42 07 54 55

 

Chamber of Commerce 58755209

BTW NL140808553B01

© 2021  

Reginald Kluijtmans/Toof Productions

bottom of page